Persoane interesate

duminică, 3 octombrie 2010

Filme si seriale cu vampiri



Sunt o mare fana a filemelor(serialelor ) cu vampiri.In ultimii ani au revenit in moda vampiri, aparand tot mai multe filme si seriale cu aceste personaje supranaturale .M-am gandit sa va arat cateva din serialele cu vampiri:
The vampire diaries.
Serialul se bazează pe seria de romane scrisă de L.J. Smith, primul roman fiind publicat în 1991. Prin urmare dacă există asemănări între acest serial şi Twilight, cred că ne putem da seama ca ee sunt total diferite . Deşi poveştile sunt puţin asemănătoare, în The Vampire Diaries, doi fraţi vampiri, unul bun şi unul rău, se întorc în satul natal pentru Elena, o adolescentă pe care amândoi o doresc. Datorită unui inel special cei doi pot ieşi în soare fără probleme. Episodul pilot a fost promiţător şi a creat destulă intrigă pentru a mă menţine în continuare în faţa televizorului. Serialul este făcut în stilul tipic al postului care îl difuzează în SUA, cu actori frumoşi, un soundtrack excelent şi imagini briliante care te fac să doreşti să priveşti în continuare serialul.

Blood Ties (2006 - 2008)
Serialul se bazează pe seria de romane "Blood..." a autoarei Tanya Huff publicate între 1991 - 1997 şi care urmăreşte cazurile ciudate investigate de Vicky Nelson, o fostă poliţistă - devenită detectiv particular din motive de sănătate care datorită unui caz ciudat ajunge să îl cunoască pe Henry Fitzroy, un vampir cu care face echipă şi rezolvă cazuri paranormale ale clieţilor săi. Un serial de investigaţii canadian care a fost bine realizat cu Christina Cox în rolul lui Vicky şi Kyle Schmid în rolul vampirului carismatic, care cu şarmul său de necontestat repede m-au vrăjit. În acest serial Vicky nu poate fi "vrăjită" de către vampiri, lucru care o face imună la manipularea lor mentală, un bonus pe care îl împarte cu Sookie din True Blood. Serialul a rezistat doar două sezoane, poate şi datorită canalului tv pe care era difuzat, nu chiar potrivit unui astfel de serial (un gen de Acasă TV).

True Blood (2008)
Acum cativa ani a avut premiera un alt serial cu vampiri care se bazează pe seria de romane Sookie Stackhouse (2001 - 2009) scrise de Charlaine Harris. Serialul a fost transpus pe micul eran de Alan Ball (Six Feet Under), fiind una dintre cele mai intrigante poveşti cu vampiri de pe micul ecran, deoarece este direct, este violent, horror, erotic şi nu în ultimul rând comic. Anna Paquin (The Piano, X-men) o interpretează pe Sookie, o tânără care poate auzi gândurile celor din jur şi care se îndrăgosteşte de un vampir, ale cărui gânduri nu i le poate citi, interpretat de Stephen Moyer (care e interesant că a jucat un vampir şi în serialul britanic Ultraviolet). Serialul este mai special deoarece urmăreşte o linie narativă un sezon întreg, care dă mai mult sentimentul că se bazează pe un roman. Ce este special în acest serial e că vampirii "au ieşit la lumină", deoarece s-a descoperit sânge sintetic şi nu mai au nevoie să se hrănească din sângele oamenilor. Acum circulă printre oamenii normali, pe timp de noapte. Serialul combină dramaticul cu horrorul, cu filmele de dragoste şi cu cele politico-sociale, deoarece putem observa care sunt problemele de integrare a vampirilor acum expuşi publicului, în societate. Un serial care a primit deja multe premii şi care deja a fost prelungit pentru al treilea sezon.
Moonlight (2007 - 2008)
Nu a fost cel mai original serial cu vampiri, deoarece vampiri detectivi au fost inventaţi cu mulţi ani în urmă, dar chimia dintre personaje, toată atmosfera serialului, actorii şi muzica, au reuşit să facă din o poveste banală un serial care şi acum are mulţi fani. Mick St. John este un vampir şi un detectiv particular care face echipă cu Beth, un reporter la un ziar online. Între cei doi există încă de la început o atracţie nerostită pe care actorii o interpretează cu măiestrie. Poate unul dintre cele mai echilibrate şi duioase seriale despre vampiri. Actriţa care o interpretează pe Beth, Sophia Myles, a interpretat un vampir în primele două părţi ale seriei de filme Underworld. Serialul din păcate nu a supravieţuit după primul sezon, deşi avea mulţi telespectatori şi fani care au încercat să salveze serialul. Probleme din spatele culiselor între membrii echipei au dus la anularea serialului în final.
Blade: The series (2006)
Trilogia de filme Blade este cunoscută de fanii filmelor cu vampiri, Wesley Snipes interpretând rolul vieţii sale. Serialul TV l-am aşteptat cu mare interes, fiind un fan al filmelor. Mă gândeam că va fi greu să găsească un actor care să îl interpreteze bine pe legendarul Daywalker. Ei bine, cu Stiky Fingaz, producătorii au dat lovitura, deoarece a intrat atât de bine în personaj încât am şi uitat că altcineva l-a interpretat înainte. Povestea serialului a fost bine aleasă şi a reuşit să capteze încă de la episodul pilot. Din păcate serialul a avut doar un sezon, problema fiind postul relativ mic pe care era difuzat şi care deşi cu acest serial au avut cel mai mare rating din istoria postului, totuşi au renunţaţ la serial deoarece nu se potrivea grilei de program.
Angel (1999 - 2004)
Un serial descins din faimosul Buffy care îl are pe David Boreanaz în rolul vampirului Angel/Angelus, un vampir care printr-un blestem şi-a recăpătat sufletul şi care încearcă să scape de remuşcările pe care le are pentru oamenii pe care i-a ucis, ajutându-i pe ceii care au probleme paranormale. În serial Angel, după ce şi-a dat seama că relaţia s-a cu Buffy nu va funcţiona datorită blestemului, ajunge în LA unde formează o agenţie de detectivi şi luptă contra demonilor şi vampirilor pentru clienţii săi. Un serial foarte bine realizat de genialul Josh Wedon, care a inclus acţiune, comic şi horor înt-run fel care a captat publicul timp de 5 sezoane.
Buffy the vampire slayer (1997 - 2003)
Timp de 7 sezoane, Sarah Michelle Gellar a fost Buffy cea mai cool eroină de pe micul ecran, o adolescentă care a fost aleasă să salveze lumea luptând împotriva vampirilor şi demonilor. În aparent idilicul Sunnydale, Buffy o tânără nu prea strălucită la carte şi care are talentul să intre în bucluc află că pe umerii ei stă o povară foarte mare: trebuie să salveze lumea, de nenumărate ori, deoarece localitatea se află la gura iadului, iar creaturile demonice se găsesc după fiecare colţ şi colac peste pupăză se mai şi îndrăgosteşte de Angel, un vampir, şi apoi de Spike alt vampir. Serialul a creat o adevărată isterie, iar personajele Willow, Xander şi Giles, alături de Buffy, Angel şi Spike sunt şi acum pe lista celor mai reuşite personaje tv. În majoritatea sondajelor online, Buffy se află pe locul 1 în topul celor mai bune seriale realizate vreodată. Serialul are carismă, fiind o combinaţie de comic, horror, acţiune, autoironie, dramă, dragoste, toate amestecate într-un fel tipic creatorului Josh Wedon. Din acest serial s-a descins serialul Angel.
Acestea sunt cateva dintre serialele cu vampiri, probabil sunt mai multe dar atatea cunosc eu. Sper sa va placa si sa le urmariti.

3 comentarii:

  1. din serialele care au fost postate aici decat doua urmaresc.am inceput BloodTies,dar l'am lasat in aer pt ca nu am timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. prima data am urmarit blood ties si treb sa recunoscc k eram innebunita dupa acel serial insa s-a terminat asa k in cautarea altui serial asemanator am dat de true blood.care dupa parerea mea a fost un mare succes insa are ff mult SF ....in orice caz dupa aceste 2 seriale am inceput the vampire diares pe care si acum il urmaresc cu sufletul la gura...p.poate voi incerca si celelalte insa nu cred ca imi vor surade deoarece sunt destul de vechi ..multe sezoane si nu sunt asa avansate in materie de efecte speciale...si app s-ar putea ca aceasta postere sa fie mai veche insa true blood se pregateste de sez4...in vara pe 13 iunie2011 mi se pare....e asta e tot si imi cer scz pt cat va pun sa cititi

    RăspundețiȘtergere