Persoane interesate

marți, 5 octombrie 2010

Top 5 carti cu vampiri


M-au pasionat intotdeauna filmele si cartile cu vampiri. Daca ar fi sa fac un top 5 al cartilor cu vampiri pe care le-am citit, ar fi cam asa:

1.Interviu cu un vampir de Anne Rice

Este incredibil cum Anne Rice reuseste sa puna accent pe problemele omului de rand in existenta unui vampir si sa imbine fictiunea cu realitatea, pentru a obtine o carte cu vampiri, despre oameni.

Scriitoarea spune:
"Consider ca Interviu cu un vampir este o carte despre viata. Despre necunoscutul din noi. Despre monstrul ascuns in fiecare dintre noi, despre cruzimea si singuratatea din noi. Interviul cu un vampir a fost si ramane o carte despre oameni, despre fiintele umane si despre sufletele lor."

2.Dracula de Bram Stocker

Este povestea unor tineri fara puteri deosebite, dar cu o vointa de fier, care lupta impotriva celui mai mare vampir al tuturor timpurilor: Contele Dracula. Jonathan Harker, un tanar avocat englez, impreuna cu sotia sa, Mina, doctorul John Seward, Arthur Holmwood,Quincey Morris, toti acestia fiind coodonati de Van Helsing, pornesc pe urmele Contelui pentru a curata lumea de existenta sa macabra.

Cartea in sine este compusa din jurnalele lui Jonatan, Mina, Lucy si John Seward, alternand cu scrisorile pe care ei si le trimit, reusind sa teasa o dinamica incantatoare care te tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

3.Amurg de Stephenie Meyer

Este povestea de dragoste dintre un vampir si o muritoare, o poveste frumoasa care ne invata ca nu trebuie sa ai calitati iesite din comun pentru a gasi fericirea. Bella Swan este o adolescenta obisnuita, nici foarte frumoasa, nici incredibil de desteapta, o fata comuna si modesta a carei viata se schimba radical atunci cand il intalneste pe Edward Cullen, un superb vampir vegetarian.(care nu ataca oameni, ci se hraneste cu animale).Ea va afla in curand ca nu este usor sa iubesti un vampir, dar "cand viata iti ofera un vis care iti intrece de departe orice asteptari, nu e de bun-simt sa jelesti atunci cand se sfarseste."(Extras din Prefata)

4.Semnul de P.C.Kast si Kristin Cast

O carte care combina perfect genul fantasy cu problemele vietii de adolescent. O carte despre prietenie, iubire, tradare, increde si mai ales...o carte cu si despre vampiri, plina de umor si invataminte.

Zoey Redbird este o adolescentă de şaisprezece ani, a cărei viaţă o ia complet razna în momentul în care primeşte Semnul Nopţii. Aleasă să fie iniţiată în şcoala de vampiri, Zoey pleacă de acasă, un loc pe care îl urăşte de moarte din pricina tatălui vitreg, şi începe o aventură care îi schimbă total viaţa.

5.Vampirii sudului de Charlaine Harris

In micutul orasel Bon Temps, ca si in orice alt loc din lume, vampirii nu mai sunt simple legende. Lumea a aflat de existenta lor de cand a fost descoperit sangele artificial care ii tine in viata fara a-i obliga sa atace oameni. S-ar spune ca vampirii si oamenii traiesc in pace si armonie, insa cand Bill apare intr-o seara in barul in care lucreaza Sookie, nu are parte de o primire prea prieteneasca. Dupa ce fata il salveaza de niste oameni care vor sa ii ia sangele vampirului pentru a-l vinde ca si drog, intre cei doi incepe o atractie irezistibila. Oare vor fi de ajuns piedicile oamenilor pentru a-i desparti pe cei doi, sau intre ei incepe sa se infripe o frumoasa poveste de dragoste?

Mentionez ca nu este foarte relevant acest top, intrucat nu am citit toate cartile cu vampiri, iar aceasta este doar parerea mea personala si foarte subiectiva.

Un comentariu:

  1. interesant totul tau.
    cred la mine ar fi putin diferit de al tau:
    Vampirul Lestat
    Seria Amurg
    Jurnalele vampirilor
    Vampirii sudului
    Seria casa noptii

    RăspundețiȘtergere